Kinesiologi

Posted on december 1 2009 by admin

Applied Kinesiology

Att få en Kinesiologi behandling är något speciellt. Du kan komma till ro – får balans i tillvaron.

Behandlingen inleds med lite lätt avslappnande massage över rygg, skuldror och nacke. Därefter vänder Du på Dig och ligger på rygg på en varm och skön behandlingsbänk invirad i mjuka handdukar. Därefter inleds själva behandlingen med test av spänningar i Dina muskler för att balansera blockerad energi, bland annat med hjälp av det kinesiska 5-elementsystemet. De fem elementen är; Jord, Metall, Vatten, Trä och Eld. Varje element har sina meridianer – energibanor där akupunkturpunkterna sitter fint placerade utefter. Med akupressur på bestämda akupunkturpunkter samt massage över reflexzoner för blod och lymfa balanseras inre och yttre energisystem.

I en behandling testar man vad som har störst prioritet att arbeta med och det finns fyra huvudteman:

1. Struktur – med hjälp av bland annat akupressur och terapeutisk massage få bukt med tex trilskande muskler.
2. Nutrion – obalanser i kosten samt andlig och själslig näring.
3. Emotionella obalanser – något du behöver släppa taget om? Är chakrorna öppna?
4. Kroppsbalansering – enligt det kinesiska 5-elementsystemet.

Klienter som får en kinesiologibehandling upplever ofta att de känner sig harmoniska, tillfreds och avslappnade – i balans. Hela behandlingen tar totalt cirka 1 timma och 45 minuter. Man kan utesluta massagen och endast få kinesiologi och då tar behandlingen totalt 1.20. När man har gått på ett par behandlingar svarar kroppen snabbare och terapeuten hinner med att balansera upp fler obalanser.

Ordet kinesiologi kommer från grekiskan och betyder rörelselära. Kinesiologi är en del av den komplementära medicinen. Det är modern västerländsk fysiologi, anatomi och rörelselära som på ett unikt och ovanligt sätt kombineras med urgamla kinesiska akupunkturlagar och österländsk kunskap om människans inre och yttre energisystem. Man behandlar inte sjukdomar utan balanserar blockerad energi. En energimässig behandling av en muskel har dock ofta en positiv reflexmässig effekt på inre organfunktioner

Applied Kinesiology, grundades 1964 i USA av Kiropraktorn Georg Goodheart. Metoden används idag av Kiropraktiker, naprapater, osteopater m.m världen över.

Kommentarer inaktiverade.