Om FIL

Posted on december 1 2009 by admin

Välkommen till FIL – Friskvårdsterapeut Inger Liedberg

På arbetet har kopieringsmaskinen ofta det bästa serviceavtalet och privat i hemmet har bilen ofta det bättre ställt med service och omsorg än de som sitter bakom ratten..

Som Friskvårdare arbetar jag med förebyggande vård och terapier för att göra dig uppmärksam på eventuella obalanser i kroppen, fysiska, mentala, kost – jag hjälper dig att finna Din individuella lösning. Det finns inga generella lösningar – alla är vi olika.  Allt för att Du skall må bra och bättre längre!

Jag arbetar i enlighet med västerländsk anatomi och fysiologi samt med de urgamla kinesiska akupunkturlagarna och energisystemen.  Genom att kombinera dessa system tillsammans med välgörande terapeutisk massage hoppas jag kunna få dig att slappna av – känna i hela kroppen hur harmonisk och rofylld man faktiskt kan vara när muskler och meridianer är i balans.

Det kan också vara otroligt välgörande att bara komma in och få en timmas djupavslappnande massage då och då – ta hand om dig själv och låta dig bli ompysslad.

En stor del av mitt arbete är balanserande massage och manipulering av trötta och slitna muskler bland annat med hjälp av Akupressur, soft tissue osteopati. Med hjälp av Kinesiologi och Kroppsbalansering enligt Touch for Health så balanserar jag blockerad energi i kroppen och får igång ett flöde i ibland annat kroppens blod- och lymfsystem vilket också kan ha en reflexmässig effekt på inre organfunktioner.

Tibetansk ansikts-nack och huvudmassage är en djupavslappnande Österländsk massageform där jag arbetar med cirka 90 muskler i ansikte, huvud och nacke.  Man arbetar över ansiktes reflexzoner och akupressurpunkter och meridianer.  Massagen går djupt in i muskler och bindväv , syresätter och sätter igång blodcirkulationen . Tibetansk Facelift Massage är fantastiskt avslappnande för både ansikte – kropp och själ.

Jag arbetar med utrensande bindvävsbehandlingar där man töjer hud och bindväv och arbetar över kroppens reflexzoner. I dessa behandlingar ser man bland annat goda resultat vad gäller utebliven menstruation, som ofta är förhållandet vid anorexi. Celluliter bekämpas också mycket väl med bindvävsmassage!

Som Du förstår har jag många olika verktyg i min verktygslåda – allt för Du skall få en så bra behandling som det bara är möjligt, för Dig. Alla människor är unika och har olika behov av att öka avslappning, minska smärta samt öka energin och kroppens självläkande resurser.För att så långt det är möjligt slippa sitta i en sjukvårdskö! läs gärna mer under rubrik behandlingar

Terapierna jag arbetar med är:

  • Kinesiologi
  • kroppsbalansering Touch for Health
  • Tibetansk ansikts-nack och huvudmassage inkluderande zonterapi, lymfdränage
  • Behovsanpassad massage med grund i Svensk klassisk massage med eller utan kinesiologisk kroppsbalansering
  • Bindvävsmassage och behandling
  • Arbets- och idrottsskador
  • Fibromassage för fibromyalgikunder
  • Triggerpunktsbehandling
  • Friskvårdssamtal
  • Friskvård på jobbet, bl.a. massage och antigympa

Produkter från svenska Izumi användes i alla massagebehandlingar. Naturligtvis är oljorna ekologiska och fria från mineralolja. Izumis hår- och kroppsvårdsprodukter finns till försäljning på Friskhuset.

Välkommen!

Inger Liedberg
Innehar Patient- och ansvarsförsäkring
Certifierad friskvårdsterapeut, Certifierad Kinesiolog, Certifierad massageterapeut.
Certifierad av branschrådet för komplementärmedicin BKM. Som medlem i SFKM, Skandinaviska Förbundet för Komplementär Medicin,  följer jag förbundets regler för etik och hygien.
.

FIL Friskvårdsterapeut Inger Liedberg
c/o Friskhuset
Datavägen 2
Askim
Tel. 0730 – 63 00 13
inger@liedberg.se

www.liedberg.se

Kommentarer inaktiverade.