Behandlingar

Posted on december 2 2009 by admin

Som terapeut vill jag nå resultat i mina behandlingar.

Jag blandar  de olika tekniker jag har i min verktygslåda  för att du skall få en så bra behandling som möjligt så att du finner ro och harmoni eller att smärtan kan klinga av.

Kroppen har sina skäl till varför oro eller smärta och det gäller att gå lite varsamt fram så att du känner dig trygg och lugn. Jag gör mitt allra bästa för att vi skall nå dit.


Friskvårdande  ”Varför ont”

Hur må bra och bättre – längre..

Bland annat genomgång av din kroppshållning  –  vad är en bra kroppshållning?

Genom rörlighets- och styrketester testa muskelstyrkan och eventuella obalanser mellan höger och vänster sida. Träningsprogram så att du själv kan träna för att öka flexibiliteten i en förkortad muskel. Soft tissue osteopati för stretch på spända muskler.

Behandlingen kan kombineras med uppföljande terapeutisk massage  där jag blandar mina olika tekniker jag nämnt ovan samt kontrollerar eventuella triggerpunkter.  Det här är en lång behandling på totalt 70  min för att du skall få en fin avslappning i musklerna och förstå och komma tillrätta med eventuella beteenden som gör ont. Behöver du lära någon avslappningsteknik?  – hur är andningen? – behöver du lägga om kost – eventuella kosttillskott ?  Bra tekniker för att Du själv skall jobba vidare med din friskvård, för att må bättre – längre. Behandlingen avslutas med 35 min terapeutisk massage på just Dina ”ontställen”.


Terapeutisk massage

Terapeutisk massage där just Du har ont. Förebygger och behandlar muskelära besvär.

Massage är ett sätt att hinna ikapp och ge trötta och överansträngda muskler ”nytt liv”. Massage är avstressande och därmed blodtryckssänkande och blodcirkulationen ökar. Jag blandar olika massagetekniker och de övriga tekniker jag har i min ”verktygslåda” i den terapeutiska massagen för att Du så snabbt som möjligt skall känna resultat. Jag föredrar dock att arbeta med lite mjukare metoder för optimal avslappning. Kroppen har sina skäl till ”ont”. Det är tankarna som lyfter axlarna så att nacken blir spänd – då kan det vara bra att ta det lite lugnt och arbeta rytmiskt och mjukt så att du inte spänner dig ändå mer..

Välj mellan 30,  50 eller 60 minuters behandling.

 Om du vill ha längre massage kan du bara boka in en annan behandling tex tibetansk ansiktsmassage som är 70 min lång. 

Kinesiologi – test och balansering av blockerad energi.

En riktigt härlig måbra-behandling där man kan komma tillrätta med många obalanser i kropp och själ. Passar utmärkt för de med stressymptom och utmattningsdepression. Man upplever en känsla av lugn och tillfredställelse – balans.

Kinesiologi kommer från grekiskan och betyder rörelselära. Kinesiologi är västerländsk anatomi, fysiologi och rörelselära som på ett unikt sätt kombineras med de urgamla kinesiska akupunkturlagarna och österländsk kunskap om människans inre och yttre energisystem.

Du som kund ligger fullt påklädd på massagebänken,  jag testar en indikatorsmuskel för att se ifall muskeln är stark eller svag. Efter undersökning gör man en så kallad balansering, vanligast genom massage direkt på berörda akupunkturpunkter, muskler eller reflexzoner för blod och lymfa och akupressur genom Soft tissue osteopati.

  • Kroppsbalansering enligt den kinesiska 5-elementsmetoden  – 50 min
  • Stor Kinesiologibehandling  -80min
  • Stor kinesiologibehandling inkl terapeutisk massage samt access bars – 110 min

 

Kinesiologi Ordet kinesiologi kommer från grekiskan och betyder rörelselära. Kinesiologi är en metod att kommunicera med en annan människas energisystem genom att testa spänningen i en persons muskel. Kinesiologi är en del av den komplementära medicinen. Det är modern västerländsk fysiologi, anatomi och rörelselära som på ett unikt och ovanligt sätt kombineras med urgamla kinesiska akupunkturlagar och österländsk kunskap om människans inre och yttre energisystem. Man behandlar inte sjukdomar utan testar och balanserar blockerad energi. En energimässig behandling av en muskel har dock ofta en positiv reflexmässig effekt på inre organfunktioner. Applied Kinesiology, grundades 1964 i USA av chiropraktorn Georg Goodheart. Metoden används idag av chiropraktiker, naprapater, osteopater m.m världen över. Behandlingen utföres på en brits där klienten är fullt påklädd. Terapeuten testar en indikatorsmuskel, ofta armen, genom att med ett lätt tryck testa ifall muskeln är stark eller svag. Efter undersökning gör man en så kallad balansering. Vanligast genom massage direkt på berörda muskler, akupunkturpunkter eller reflexzoner för blod och lymfa.


Tibetansk Ansikts- nack och huvudmassage

Lång och ljuvligt djupavslappnande Tibetansk Ansikts- nack och huvudmassage

Tibetansk ansiktsmassage är en holistisk behandlingsmetod där ansiktets hud, bindväv och muskler bearbetas med mjuk varsam massage och akupressur över ansiktets reflexzoner.  Behandlingen kallas populärt för ”Face Lift” då resultatet av behandlingen ofta blir att spänningar i käkar och nacke släpper så att du tex kan öppna munnen ordentligt –eller att bekymmersrynkan försvinner – inget tar emot – ett litet lätt lyft.

Behandlingen görs i set om 4 med cirka 3-4 veckors mellanrum och passar naturligtvis både män och kvinnor. Mycket bra även för tonåringar med acne då blodgenomströmning  och syresättningen ökar markant.

Tibetansk Ansikts- nack och huvudmassage – 70 min

Läs mer om Tibetansk Ansiktsmassage i separat folder.


 

Bindvävsmassage och behandling

Utrensande bindvävsmassage , utmärkt för cellulliter och värk, utebliven mens osv. Bindvävsmassage är en metod för att på reflexologisk väg via det autonoma nervsystemet påverka inre organ. Massagen består av olika tekniker för töjning av hud och bindväv enligt en noga utprovad teknik. Vi utnyttjar att massagedraget ger en lättnad i bindvävsstrukturen vilket minskar spänningen mellan hud, muskler och inre organ. Varje behandling inleds med en grundbehandling kring bäckenet och ryggslutet . Behandlingen leder till att spänningsnivån sänks vilket gör att muskulaturen slappnar av, blodcirkulationen ökar och smärtkänsligheten ökar. Man börjar alltid med tre stycken så kallade grundbehandlingar, med helst 3 dagars mellanrum för bästa resultat och utrensning. Därefter går man vidare och kan börja jobba vidare med specifika problemområden. Det är viktigt att ta det lugnt och dricka mycket vatten efter behandling då bindvävsbehandlingar är starkt utrensande.

3 grundbehandlingar inkl anamnes och diagnos, 3 dagars mellanrum.

Uppföljande behandling för bästa resultat a 50 minuter även dessa med 3 dagars mellanrum för bästa resultat.


 


Fibromassage för fibromyalgipatienter

Fibromassage är en mycket mild form av massage som utvecklats i landstingsprojekt i Sverige under 90-talet för att ge smärtlindring till patienter vilka lever med kroniska muskelsmärtor – fibromyalgi.

Fibromassage utförs med lätta strykningar och anpassade massagegrepp. Genom massagen frisätts oxytocin, ett lugn och ro hormon, som i sin tur påverkar det allmänna välbefinnandet. Målet med behandlingen är att skapa en djup avslappning och öka blodcirkulationen vilket hjälper din kropp att återhämta sig. För att komma djupare ner i avslappning används värme och speciell avslappningsmusik samt utvalda vegetabiliska oljor och gel.  Under behandlingen vilar du själv 5-10 minuter för att tillgodogöra dig den fulla effekten av cirkulation, värme och musik.

Behandlingen har visat goda resultat och är även utmärkt för kunder som är utbrända och lider av stressymptom.

Behandlingarna bör göras regelbundet för att uppnå önskat resultat. Begär offert för bästa pris.

Tidsåtgång ca 50 timma.

 


Ibland är det skönt med ”bara” avslappnande massage, försvinna en stund –  några förslag.

Axel- nack och skuldermassage 30 min

Balanserande fotmassage över reflexzonerna 30 min inkl izumi fotcreme

Ansiktsmassage med lymfdränage inkl lätt rengöring samt ansiktscreme från  Dr Hauschka 30 min


Priser för de olika behandlingarna finner du under fliken priser.


 

 

 

Kommentarer inaktiverade.