Företagskunder

Posted on december 2 2009 by admin

En del av min arbetstid är jag ute på företag där jag är Din alldeles egen friskvårdare!

Enligt en färsk Sifoundersökning så tycker 62% av de tillfrågade 1000 personerna att friskvårdande tekniker är vad de uppskattar mest på jobbet.

På andra plats kom städningen!

Hur går företagsfriskvården till?

Jag kommer till din arbetsplats, ställer upp min massagebänk och tar emot. Handdukar, ljus, musik  och ekologiska konserveringsfria oljor har jag med mig. Alla får en individuell behandling efter vad just den personer behöver just då. Jag följer upp med råd för bättre egenvård samt journalföring.

Personalen tycker det är guld värt att ha en ”personlig friskvårdare” , någon som kommer en dag i månaden eller var fjortonde dag så man får behandlat sin värkande nacke eller axlar. Får sina frågor besvarade vad gäller träning och kost.

Når någon kommer med jämna mellanrum hinner värken oftast inte riktigt ”sätta sig” som huvudvärk, då man genom massagen och lite akupressur löser många knutar, får igång blodcirkulationen och sänker blodtrycket.

För arbetsgivaren är det riktigt skönt att ha någon som delvis tar över ansvaret för hur personalen mår och samtidigt ger råd och läxor för hur alla själva kan hjälpa sig själva till bättre hälsa. Resultatet blir ofta att alla i personalen blir mer medveten om sin kropp – att man faktiskt inte behöver ha ont – men att man kanske får bjuda till lite själv i form av träning – promenader- bättre kost osv. Alla är vinnare – och förhoppningsvis är det några som kan skjuta på mötet med sjukvårdskön!  Friskvård är dessutom avdragsgill för arbetsgivaren.

Något som är populärt är Antigympa på arbetsplatsen eller konferensen. Det vill säga ”Gör så lite som möjligt – få ut så mycket som möjligt”!  Antigympa är en stressreducerande teknik för grupper upp till 10 personer.

För referenser och offert vänligen ring eller maila.

Inger Liedberg

0730 – 63 00 13

e-mail: inger@liedberg.se

Kommentarer inaktiverade.